Творчо підбиваємо підсумки навчального року

Під керівництвом доцентки Валентини Ґрещук на підсумковому занятті з дисципліни “Стилістика і культура української мови” студентки групи Узсо-41 презентували дуже цікаве, творче завдання, де кожен зміг відтворити красу, багатство та функціональне розмаїття української мови. Бакалаврині писали сценарії, записували та монтували відео та ділилися ними із колегами.

Наталія Майзнер разом із Олександрою Грегірчик написали вірш, у якому відтворили красу української мови без суржику, адже зараз ця проблема є досить актуальною. Філологині відзначили, що кожен з нас щодня чує слова, які тільки спотворюють красу української мови, і закликали усіх присутніх уникати таких слів і дбати про чистоту нашої мови.

Переглянути відео можна за покликанням:

https://www.facebook.com/100009489532190/videos/1235414240278945/

Студентки Христина Боднарук, Юлія Андрішак та Світлана Градюк влаштували справжні Андріївські вечорниці. Всі насолоджувались дійством, ділились традиціями з різних куточків України, ворожили та розмовляли гуцульським говором. Це був дуже гарний досвід для філологинь, який допоміг відкрити в собі нові вміння.

Своїми враженнями ділиться Віталія Магас:

“Рідне слово неможливо уявити відірваним від Батьківщини. Саме в рідному слові відображаються події давно минулих днів, та Україна, якою бачили її наші предки. Ми є нащадками великого народу, ми повинні берегти і примножувати наше народне багатство. Попри століття утисків, гноблення всього українського народу, рідна мова вистояла, оберігаючи самобутність нашої нації, велич її духу. Отже, будучи частиною народу, не можна не цікавитися його душею, його життям – народними традиціями, які є нашою культурною спадщиною.

Мені випала нагода продемонструвати величезний арсенал бойківського діалекту у звичаях нашого краю, говору, яким володіли наші прадіди, а зараз часто послуговуємося і ми. Тож бережімо і плекаймо наші народні цінності, бо саме вони є джерелом народної пам’яті, що з’єднує минулі та майбутні покоління, безцінною спадщиною, яка бережливо передається з роду в рід”.

Переповнена емоціями і Марія Вислюк:

“Емоційно й корисно”, — кращого підсумку про сьогоднішнє практичне заняття годі й придумати… Настільки емоційно, що не пам’ятаю, коли останній раз сміялась аж до сліз. Корисно, адже в рамках такого різноманітного виду роботи почули багато нового і старались відтворити все, що вивчили на курсі “Стилістика і культура української мови”.

Переглянути відео можна за покликанням:

https://www.facebook.com/100009186553073/videos/pcb.3021339151515607/279525704221833