Проєкт “Готуємось до практики”

На Факультеті філології триває підготовка студентів до навчально-виховної педагогічної практики у загальноосвітніх закладах. Доцентка кафедри загального та германського мовознавства Ґрещук Валентина Василівна організувала навчально-виховний проєкт “Готуємось до практики” зі студентами 3 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова і література). Третьокурсники спробували себе в організації та проведенні уроку з української мови, щоб перевірити й удосконалити свої знання та вміння.

Студенти групи УМЛф-31 провели урок, присвячений значенню прочитаних і прослуханих прислів’їв, афоризмів, влучних висловів про роль мови у житті суспільства. На заняття завітали гості: маґістрині факультету філології спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова та література) та маґістриня Сончак Ніна Володимирівна, яка вже працює вчителькою. Старші колеги висловили свої позитивні враження від уроку та дали професійні рекомендації.

Урок у формі вікторини на тему “Удосконалюймо солов’їну!” підготували і провели студенти групи УМЛсо-31. Вікторина складалася із шести конкурсів, один із яких був із застосуванням освітніх технологій. На заході були присутні маґістрині, які працюють за фахом: Хоменець Марта Василівна (провідна фахівчиня Навчально-наукового інституту українознавства) та Тимінська Василина Михайлівна (працює вчителькою у Делятинському ліцеї №2). Вони щиро поділилися власним досвідом та дали методичну оцінку уроку. Окрасою заходу були  хустки, адже студенти долучилися до всеукраїнського флешмобу до Дня української хустки.

Оригінальний перевернутий урок провели студенти групи УМЛсо-32 на тему “Подорож у країну Іменник”. Бакалаври продемонстрували цікавий формат заняття із поєднанням роботи у класі та онлайн навчання. Під час уроку третьокурсники виконували креативні завдання і вправи, використовуючи навчальні інноваційні технології, декламували поезії, активно висловлювали свої думки щодо підготовленого матеріалу. На уроці були присутні вчителька Делятинського ліцею №2 Тимінська Василина Михайлівна та Коцюбка Христина Григорівна (провідна фахівчиня Навчально-наукового інституту українознавства), які гідно оцінили навчально-виховну роботу студентів та дали змістовні поради для покращення умінь та навичок студентів.

Проведені проєктні заходи допомогли студентам підготуватися до навчально-виховної виробничої практики, яка на них чекає у майбутньому. Бажаємо їм успіхів у професійному розвитку.