Всеукраїнські курси підвищення кваліфікації для викладачів китайської мови

З 24 по 28 червня доцент кафедри загального та германського мовознавства Ірина Ілійчук взяла участь у Всеукраїнських курсах підвищення кваліфікації для викладачів китайської мови, які проходили на базі освітнього партнера Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Київського національного лінгвістичного університету.

Протягом п’яти днів учасники мали змогу долучитися до насиченої програми, що включала лекції від провідних фахівців у галузі китаєзнавства:

Перший день: Лекція доктора політичних наук, професора Ши Яцзюня на тему “汉语学习中的几个“大”问题:比较视角” (Кілька “великих” питань у вивченні китайської мови: порівняльний підхід).
Другий день: Лекція Олександра Федічева на тему “Китайська мова у сучасному дипломатичному дискурсі”.
Третій день: Лекція Світлани Федько, кандидата психологічних наук, доцента, на тему “Нейропсихологія навчання”.
Четвертий день: Лекція професора Тяньцзінського іноземного університету Ши Яцзюня на тему “汉语学习中的几个“小”问题:跨文化视角” (Кілька “малих” питань у вивченні китайської мови: міжкультурний підхід).
П’ятий день: Лекція на тему “Актуальні питання викладання китайської мови в Україні”, саме на цій лекції всі обговорювали актуальні проблеми сучасного китаєзнавства. Наша колега також подякувала за постійну підтримку КНЛУ та поділилася труднощами, з якими стикаються студенти та викладачі китайської мови в ПНУ.
Дякуємо організаторам та учасникам за продуктивний та надихаючий тиждень!
Мирного неба всім! Слава Україні!