Профорієнтаційні зустрічі тривають

Студенти 3 курсу Факультету філології заочної форми навчання активно проходили практику під керівництвом  доцентки кафедри загального та германського мовознавства, директорки навчально-наукового Інституту українознавства Ґрещук Валентини Василівни та професора кафедри української мови Ґрещука Василя Васильовича.
Серед завдань, що стояли перед студентами під час проходження практики, було допомогти учням зрозуміти, в чому полягає професія вчителя та які перспективи є для майбутніх педагогів. Для цього практиканти провели низку заходів з професійної орієнтації для учнів 9-11 класів на базах місцевих навчальних закладів, зокрема, Коломийського №9, Пістинського, Росільнянського, Чернятинського, Івано-Франківського №19, Битківського, Отинійського, Болехівського ліцеїв, а також Негівської, Жуківської, Палагицької гімназій та ін.
Під час профорієнтаційних зустрічей студенти розповідали про важливість володіння певними якостями для вчителя, такими як знання і вміння, комунікативні навички, зацікавленість, стресостійкість, емоційна інтелігентність. Студенти-практиканти поділилися своїм досвідом навчання на Факультеті філології та розповіли про власну мотивацію у виборі саме цього ВНЗ, адже Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника є одним із кращих класичних університетів України та займає перше місце в рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківської області.
Студенти щиро вдячні своїм методистам Ґрещук Валентині Василівні та Ґрещуку Василю Васильовичу  за чіткі настанови, поради та підтримку і висловлюють сподівання,  що проведені під час навчально-виховної педагогічної практики профорієнтаційні заходи допоможуть учням знайти своє місце у житті і зорієнтують у виборі  їхньої майбутньої професії.