Запрошуємо до участі в конкурсі імені Єжи Ґедройця!

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника запрошує взяти участь у конкурсі на кращі бакалаврські, магістерські та докторські роботи, присвячені польській тематиці та польсько-українським та українсько-польським відносинам.

Журі нагороджує дипломами та фінансовими преміями в рамках конкурсу.

Зокрема, за бакалаврську роботу:

1 місце: 1000 євро;

2 місце: 700 євро;

3 місце: 500 євро;

за магістерську роботу:

1 місце: 1500 євро;

2 місце: 1000 євро;

3 місце: 700 євро;

за докторську дисертацію:

1 місце: 2000 євро;

2 місце: 1500 євро;

3 місце: 1000 євро;

Покликання на Положення про конкурс та заявку на участь у конкурсі: https://instytutpolski.pl/kyiv/pl/2024/07/23/konkurs-im-jerzego-giedroycia/?fbclid=IwY2xjawE73DxleHRuA2FlbQIxMAABHRwoLazcGTO8nQOkZ8khwAi1Z46ndgCRvaLkTVV4HXNWYncSQqf2F3cM_Q_aem_NEXcz7C59_erQWjK-K1ZQg

Кінцевий термін подачі робіт: 2 вересня 2024 року.

З будь-якими запитаннями звертайтеся: konkur.j.giedroycia@instytutpolski.pl

Конкурс організовано Польським інститутом у Києві у співпраці з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника та за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві. Долучайтеся до конкурсу та сприяйте розвитку науки та культури!

Довідково. Вперше конкурс було організовано у 2006 році, тобто до 100-річчя від дня народження Єжи Ґедройця, щоб вшанувати його внесок у польсько-український діалог, польську політичну думку та широке розуміння історії Польщі.

Єжи Ґедройц відомий як редактор паризької «Культури», засновник і директор Літературного інституту, видавець журналу «Zeszyty Historyczne» та повної серії «Бібліотека «Культури». Особливо важливою була його роль у розбудові польсько-українських відносин.

Конкурс відновлено не лише для того, щоб згадати видатну постать Ґедройця, але й щоб заохотити молодих дослідників до вивчення як історії та сучасності Польщі, так і польсько-українських та українсько-польських відносин.