Не професія обирає людину, а людина професію (Сократ)

Під керівництвом директорки  навчально-наукового Інституту українознавства, доцентки кафедри загального та германського мовознавства – Ґрещук Валентини Василівни  студентка магістрантка  Факультету філології (Узмф-11) Віталія Попович  провела лекційне та практичне заняття і виховний захід під гаслом «Ми подолаєм тебе, враже, рідним словом». Одним із важливих елементів при проходженні практики є профорієнтаційна робота, яку магістрантка організувала на базі Замулинецького ліцею Матеївецької ТГ з учнями 10 – 11 класів. Під час зустрічі з майбутніми абітурієнтами Віталія розповіла про специфіку та ефективне навчання в університеті, зокрема на Факультеті філології, про  університетський сайт, форми навчання, спеціальності, які вони можуть здобувати, навчаючись у нас, а також ознайомила з керівництвом факультету й відзначила високу професійність професорсько-викладацького складу. Віталія Попович закцентувала увагу здобувачів середньої освіти на тому, що Факультет філології сприяє можливості студентів паралельно здобувати освіту і працювати. Учнів зацікавила інформація про безкоштовну онлайн – підготовку до НМТ з української мови. У формі діалогу ліцеїсти виявили зацікавленість до Факультету філології та обіцяли зареєструватись на проходження онлайн-підготовки до НМТ.

  На завершення зустрічі переглянули відеоролик презентації збірки Валентини Ґрещук «Ми зустрінемось там, де не буде війни…». Із захопленням учні долучились до виразного читання поезій. Зустріч завершилась на ліричній ноті «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!»

  Магістрантка вдячна Ґрещук Валентині Василівні за поезії, які наближають нас до перемоги, а вчителям Замулинецького ліцею за організацію профорієнтаційної роботи.

Бажаємо творчих успіхів Віталії, а абітурієнтам вдалого вибору.