Китаїсти в Будапешті: 11-й тренінг-конференція для викладачів китайської мови з Центральної та Східної Європи

16-20 листопада доцентка кафедри загального та германського мовознавства Ірина Ілійчук та асистентка кафедри Діана Кулага взяли участь в 11-му тренінгу- конференції для викладачів китайської мови з Центральної та Східної Європи в м.Будапешт (Association of Chinese Language Teachers of Central and Eastern Europe, Budapest ­ CEETC).

Організаторами щорічного тренінгу виступив Інститут Конфуція при Лорандському університеті (м.Будапешт). У роботі конференції взяли участь викладачі з 14 країн. Цьогоріч тематика заходу була сфокусована на вивченні китайських ієрогліфів. Ілійчук Ірина та Кулага Діана поділилися досвідом викладання китайських ієрогліфів у Прикарпатському та Львівському університетах, дискутували про труднощі навчання китайської лексики, особливості викладання китайської мови в умовах війни, наголосили про необхідність проведення спільних заходів як для викладачів, так і студентів. Від викладача Пекінського університету отримали грант на навчання в Китаї. Студенти нашого університету отримали грант на навчання від викладача Пекінського університету.

Викладачки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у святковій церемонії з нагоди 100-річчя створення факультету китайської філології в Лорандському університеті (м.Будапешт).