Виступ Ярослава Мельника на ТРК “Вежа”

Кандидат філологічних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ярослав Мельник розмірковує про гуманітарну світову кризу, яка відбувається просто зараз. Як визначити які проблеми є найактуальнішими під час війни? Чи є на часі мовне питання? Якими є причини війни в Україні? Чи може суспільство щось змінити, щоб унеможливити розкіл соціуму? Чому так важливо мати в суспільстві прошарок інтелігенції? Що дає інтелігентність в освіті? В політиці? Як інтелігентність співвідноситься з тиранією, бюрократією, шовінізмом, дискримінацією. З приводу цих та інших питань Ярослав Мельник ділиться своїми спостереженнями та дослідженнями в передачі “Європейський вектор”.

Більше 5-ти років тому на ТРК “Вежа” було запропоновано цикл передач (у прямому ефірі з періодичними записами), присвячених соціокультурним, політичним та ін. проблемам, за цей період відбулося більше 20-ти програм у форматі монологів та діалогів. Остання програма була записана 28 листопада 2023 року. Основними темами були: соціополітичний аспект українського спротиву російській агресії;  проблеми української мови та мовної політики в умовах інформаційної інтервенції росії; проблеми соціальної адаптації молодого покоління та роль інтелігенції у геополітичних та інших стратегіях України.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0uWNKTDm1drLajmmGQ1dxrrefExykxSR9Mrjw7sPWQk5LRMiw9yprYUvUYDtouXXYl&id=100004552157403