Святкування Китайського Нового року

01 лютого доцентка кафедри загального та германського мовознавства Ілійчук Ірина Володимирівна та старша викладачка Кулага Діана Євгенівна спільно з керівниками гуртків культурно-універсальної території провели святкування Китайського Нового року. Новий рік за східним календарем не має фіксованої дати, щорічно свято відзначається у різні числа між 21 січня та 21 лютого. У 2023 році Китайський Новий рік святкують 22 січня. В святковій програмі було 18 номерів: діалоги китайською мовою, китайські пісні, сценки, поезія, китайська їжа, майстеркласи, танці від діток та викладачів.  Учасниками свята були викладачі та студенти ПНУ імені Василя Стефаника, вихованці дошкільного закладу культурно-універсальної території та центру вивчення китайської мови Лан Шян Шу Єн. Варто згадати, що ПНУ гордиться тим, що вже більше 15 років розвиває вивчення китайської мови серед молоді, а Китай є нашим стратегічним партнером. Співпрацю з КНР веде також мерія, тому на китайському новому році були присутні також депутат Оксана Савчук та Олександр Богачов.

 Україна і Китай – це дві самобутні країни, які мають унікальні традиції, звичаї, особливості культур. Здавалося б, ми кардинально відрізняємось від країни Східної Азії, але разом з тим, в нас є дуже багато спільних рис. Наприклад, у Китаї, як і в Україні, новорічно-різдвяні святкування тривають упродовж 2 тижнів. У Китаї також готують кільканадцять страв на святковий стіл, а діти отримують гроші в червоних конвертах.

На святі згадували не лише про традиції святкування Китайського Нового року, а також про Українську асоціацію китаєзнавців, підтримку та допомогу української діаспори та китайського народу!

Очікуємо наступного року святкування Китайського Нового року у вільній, соборній, незалежній Україні!