Апробація студентських наукових робіт

Під керівництвом  директорки навчально-наукового Інституту українознавства, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри загального та германського мовознавства Ґрещук Валентини Василівни плідно здійснюють наукові дослідження студенти факультету філології та апробовують свої здобутки у наукових виданнях.

 Нещодавно відбулася студентська звітна наукова конференція, на якій свої доповіді зголосили студентки факультету філології: Тетяна Скрипник “Діалектизми як засіб експресивізації поетичних текстів Власти Власенко” (науковий керівник – доцентка В.В. Ґрещук) та Ольга Перевалова “Методика вивчення кличного відмінка на уроках української мови у закладах загальної середньої освіти” (науковий керівник – доцентка В.В. Ґрещук). Тези доповідей обох студенток рекомендовані до друку в збірнику наукових праць студентів  університету “ЕВРИКА-ХХІV”.

  У квітневому номері газети “Освітянське слово”  опублікована стаття «Тематичні групи лексичних діалектизмів у гуцульських приповідках, прислів’ях, прокляттях і коломийках на матеріалі книг Романа Киселюка “Єзик не має слабости”, “Повні бесаги мудрости”» магістрантки факультету філології Віталії Маринець (науковий керівник – доцентка В.В. Ґрещук). Молода дослідниця проаналізувала вживання  діалектних одиниць у різних сферах буття гуцулів, проілюструвавши свої спостереження цікавими прикладами з художніх текстів.

  Вітаємо студенток із успішною апробацією наукових робіт та бажаємо подальших успіхів у науково-творчій діяльності. Досліджувати красу і силу рідного слова дуже актуально та перспективно.