Презентація поетичної збірки Валентини Ґрещук

20 вересня 2022 року відбулася урочиста презентація поетичної збірки доцентки кафедри загального та германського мовознавства Валентини Ґрещук “Ми зустрінемось там, де не буде війни…” Захід проходив у Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка.

Модераторами святкової програми були Христина Коцюбка, магістриня й провідна фахівчиня Навчально-наукового інституту українознавства, та Оксана Бойко – студентка 4 курсу Факультету філології. Участь у презентації взяли філологині, які зворушливо читали поезії Валентини Василівни під ніжний музичний супровід Оксани Махник, випускниці цього ж факультету

На презентацію завітав односельчанин Валентини Василівни – Роман Червак, який воював у Попасній. Авторка присвятила йому одну із своїх щемливих поезій, і саме портрет Романа зображений на обкладинці збірки. Емоційна промова воїна розчулила багатьох, адже він  поділився враженнями від прочитаних віршів і зазначив, що для українських захисників надзвичайно важливий культурний та словесний фронт, який міцно тримає Валентина Василівна.

Подія промайнула непомітно швидко, усі присутні були зачаровані поетичним словом авторки, оскільки воно несло у собі такі важливі на сьогодні заклики: працювати на Перемогу України, не забувати і шанувати своїх героїв, відмовитися від ворожого слова, цінувати кожен момент, проведений зі своїми рідними та близькими людьми, намагатися вириватися з повсякденного життя і насолоджуватися природою, ну і, звісно, непорушно вірити у Перемогу України та настання миру.

Із вітальним словом виступила директорка Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки Людмила Бабій, яка висловила своє захоплення від поетичного слова Валентини Василівни і закцентувала увагу на актуальності та великій затребуваності такої поетичної збірки саме у час війни.

Ми щиро вітаємо Валентину Василівну Ґрещук із дебютом, бажаємо ще більше поетичних злетів та наснаги у всіх творчих починаннях.